Salut visual

Valoració integral de la teva salut ocular

Disposem de tecnologia capdavantera per a la detecció de glaucoma, problemes de retina, queratocons…

Demanar Cita

Graduacions

La graduació visual ens indica quantes diòptries necessita un pacient per veure bé a curta, mitjana o llarga distància segons siguin les seves dificultats.

Hi ha molts tipus de graduacions i combinacions, cosa que fa que el professional que tenim davant ha de tenir els coneixements suficients per poder ajudar cada pacient.

Les graduacions més habituals són les de miopia, hipermetropia, astigmatisme i combinacions (miopia amb astigmatisme i hipermetropia amb astigmatisme).

Una graduació ben realitzada no ha de canviar amb facilitat, si fos el cas, cal mirar si el pacient té associada alguna malaltia sistèmica que la pugui fer canviar.

No és el mateix graduar un nadó, un nen, un adult, o un pacient amb estrabisme o nistagmes, ni tampoc pacients amb problemes de rendiment escolar entre d'altres. Cada cas és únic i així s'ha de tractar per aconseguir el millor rendiment visual de cada pacient.

Els pacients amb visió doble o amb patologies prèvies poden necessitar graduacions especials per poder millorar-ne la qualitat de vida, però en general tots els pacients poden millorar.

Controlar la graduació o veure bé no vol dir tenir una bona salut visual, s'han de valorar altres proves per poder dir que estem sans i veiem bé!

Topografia Corneal

La topografia corneal és una prova diagnòstica no invasiva que es fa servir per conèixer les característiques físiques de la còrnia. La topografia ens ajuda en la valoració d'astigmatismes, queratocons, adaptació de lents de contacte i fins i tot per a control i seguiment de l'estat corneal.

La topografia corneal és de gran ajuda per al control i seguiment de tractaments com l'ortoqueratologia, així com per al tractament de control de la miopia.

La realització d'una topografia corneal és indolora ja que no es toca l'ull durant l'exploració ni cal instilar gotes de cap mena. És un procés breu i gens molest per al pacient.

Paquimetria

La Paquimetria és una prova oftalmològica que serveix per mesurar el gruix de la còrnia. Aquest valor es mesura en micres i generalment es troba entre 500 o 600 micres a la zona central i entre 600 i 800 micres a la zona perifèrica.

A nivell optomètric, la Paquimetria és molt important per fer un càlcul ajustat de la pressió intraocular, ja que, depenent del gruix corneal central, cal fer un ajustament de la pressió intraocular. Per això fem servir unes taules de correcció per poder ajustar els valors de la pressió intraocular.

A Tot Visió realitzem la Paquimetria realitzant una tomografia de coherència òptica o OCT, prova que utilitza làser per al mesurament, no requereix contacte amb la superfície corneal i es realitza en molt poc temps.

Pressió Intraocular

La pressió intraocular és la pressió que exerceixen els líquids intraoculars contra la paret de l'ull, la qual és necessària perquè l'ull es mantingui distès. El seu valor mitjà està entre 12 i 21 mmHg i es pot mesurar (per exemple per un professional sanitari com l'òptic (optometrista) fàcilment amb l'ajuda d'un dispositiu que s'anomena tonòmetre.

El diagnòstic i el tractament primerencs del glaucoma són la clau per prevenir la pèrdua de la visió.

Les noves tècniques d'OCT del nervi òptic faciliten el diagnòstic i el control d'aquesta patologia que sempre serà dirigida per un professional oftalmòleg.

Retinografia

Tal com indica el seu nom, és una tècnica utilitzada per obtenir imatges en color de la retina. Per això cal un equip específic, guiat per un professional sanitari qualificat per a l'obtenció d'aquestes imatges.

L'encarregat de valorar i diagnosticar aquestes imatges serà sempre un metge oftalmòleg.

Gràcies a la tecnologia, a Tot Visió no ens cal posar gotes ni tocar l'ull per a la realització d'aquesta prova, podent valorar retina central (zona macular-fòvea) i retina perifèrica en un 80% (camp ampli).

Gràcies a aquesta prova l'oftalmòleg pot observar, documentar, controlar i veure l'evolució de tot tipus de malalties que afectin el fons ocular com la retinopatia diabètica, la degeneració macular associada a l'edat, la miopia magna, la malaltia de Stargardt, glaucoma, membranes epirretiniana macular, oclusions venoses, alguns tipus de despreniments de retina, tumors, retinosi pigmentàries i altres distròfies retinianes.

Tomografia de coherència òptica (OCT)

A Tot Visió oferim un ampli ventall de proves per al diagnòstic ocular, una de les quals és l'OCT.

L'OCT o Tomografia de Coherència Òptica és una tècnica de diagnòstic per la imatge amb una precisió micromètrica que ens permet visualitzar en 3D diferents estructures oculars amb un escàner.

És una tecnologia no invasiva i amb una alta resolució, cosa que aporta una gran i precisa informació de l'estat ocular detectant alteracions molt subtils, pràcticament a escala cel·lular.

És una prova molt còmoda, ràpida i indolora. No cal l'ús de gotes ni anestèsiques ni de dilatació ocular.

Finalment, el pacient recull un informe amb imatges complet de la salut visual del seu ull amb totes les proves de salut ocular realitzades, així com quin especialista les ha valorat i les recomanacions.

Inici Serveis Lents de contacte Salut visual Contacte